Kékes Turista Egyesület - részletek a természetből
„Gyertek velünk, ...mert egyedül nem megy!”

Élménybeszámolók - lista

Napsugár kirándulás

2013. augusztus 25.
Minden évben egy biztos pont van a túráim között a Napsugár túra. Egy gond van vele: az időpontja nem tudható előre. Az idén kicsit többször változtak a dolgok, de végül 25.-én megjöttek a Napsugarasok.
Sajnos többen nem tudtak eljönni (részben a változások miatt), szerencsére azért voltunk elegen segítők. Reggel a kisvonatnál várakozva többen azt hitték, mi vezetjük a picurka túrát. Mikor Marika megérkezett, mindketten sajnáltuk, hogy nem tudunk a másik túráján részt venni, sajnos egyszerre két helyen túrázni nem lehet.
Befutott a busz a Napsugarasokkal, mindjárt egy kis malőr adódott. A kisvasút pénztáránál senkit nem találtunk, aki WC kulcsot tudott volna adni. Bementünk a telephelyre, de addigra előkerült a pénztáros. Futva jött, nem lehet a telephelyre bemenni, be van kamerázva. Végül azért csak megoldottuk a dolgot. Saját készítésű ajándékkal kedveskedtek nekünk (megható ez e szeretet). Eredetileg úgy terveztem kisvonattal megyünk Füredre, és onnét lesznek programok. A vonatra viszont majdnem 1 órát kellett volna várni . Felszálltunk a buszra és irány Sástó. Mivel most csatlakozott egy bentlakásos intézet is a Napsugárhoz voltak, akiket nem ismertem. Bemutatkoztam és bemutattam túratársaimat (Marika, Sándor, László, Józsi bácsi, Zoltán és két fia, Abigél, Saci). Ismertettem a tervezett programot.
Nem mindenki van jó erőnlétbe, azt terveztük kétfelé válik a társaság. Egyik marad Sástónál, a másik legyalogol Füredre és 1 óra múlva a többiek busszal jönnek utánunk. Bementem a kemping recepciójába, bízva abban, hogy Zsolti barátom lesz szolgálatban, és akik maradnak fent megtekinthetik az újjáépített létesítményt. Nem Zsolti volt de, a két aranyos hölgy azt mondta jöjjenek bátran. Elsétáltunk a kilátóig (itt 50 százalékos kedvezményt sikerült elérnünk), egy páran megmászták a kilátót a többiek szurkoltak nekik. (a kerekes székkel nem kíséreltük meg az akciót). Mire a szétválásra került a sor, kiderült: mindenki gyalogolni akar. (Kicsit módosítottunk az útvonalon nem a sárgán jöttünk.) Akkor irány Füred a Rákóczi-forrás felé. (Kissé aggódtam, mert a média tele volt azzal, hogy a turistaúton lódarazsak támadták meg a turistákat.)
Nekiindultunk az útnak, még a büfében ki-ki igénye szerint fogyasztott valamit és máris megkezdtük az ereszkedést. Saci a „gyorslábúakkal” felszaladt az Adrenalin Parkhoz, mi meg csordogáltunk lefelé, néha bele kellett kapaszkodni a kerekes székbe, de Bogi szenzációsan jól jött. A forrásnál valóban megjelentek a lódarazsak szerencsére ők is megérezték, hogy ez egy más csapat és békén hagytak bennünket. Egy kicsit időztünk a hűsítő forrásnál azután megindultunk a Máriácska felé.
Bogi itt is nagyon jól bírta és különösebb baj nélkül jutottunk a Máriácskához. A lódarazsak itt is döngicséltek, de a fentiekhez hasonlóan ők se molesztáltak bennünket.
Kis pihenő, evés-ivás után haladtunk tovább. Füredre érve a társaság nagy része a bazársort támadta meg. A „gyorslábúakkal” addig mi elindultunk „meghódítani” a Benevárat. jól kifutottuk magunkat a melegben, ezért kicsit időztünk a romoknál, majd leszáguldottunk a patakhoz. Szerencsére még senki nem tette tönkre a kallómalom maketett (nem tudom ki csinálta, de nagyon ötletes és egyszerű) ez nagyon népszerű lett. Időközben leértek a többiek is (mi azt hittük már itt lesznek). Õk is elnézelődtek egy kicsit, azután irány a kisvonat. Laci már előbb elköszönt, mert ment Pestre, most Marika és Sándor is megvált tőlünk. Saci közben kiosztotta az általa készített ajándékokat (ez már hagyomány Nála). A vonat is elindult és lezötyögtünk Gyöngyösre. Józsi bácsi és Zoltánék is elköszöntek. Abigél, Saci és jómagam elkísértük a csapatot a múzeumba.
A múzeum nagy élmény volt mindenki számára jól el is szaladt az idő. Minden jónak egyszer vége szakad, nem lehetett másként most sem. „Jövőre ismét veletek” jelszóval váltunk el egymástól.

Szőrös

LEGUTÓBBI HÍREINK

 FONTOSABB ESEMÉNYEK

ESEMÉNYNAPTÁR

2023. december
H
K
SZe
Cs
P
SZo
V
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
10
11
12
13
14
15
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
28
29
30
2024. január
H
K
SZe
Cs
P
SZo
V
1
2
3
4
5
7
8
9
10
11
12
14
15
17
18
19
21
22
23
24
26
27
28
29
30
31
 
 
 
 
2024. február
H
K
SZe
Cs
P
SZo
V
 
 
 
1
2
4
5
6
7
8
9
11
12
14
15
16
18
19
20
21
22
23
25
26
27
28
29
 
 
 

BEJELENTKEZÉS

Ha a kekesturista.hu oldalon minden funkciót el szeretnél érni, be kell jelentkezni!

Felhasználónév:

Jelszó:

REGISZTRÁCIÓ

Ha még nem regisztrált látogatónk, akkor itt megteheti!

 

1plusz1 százalék
Várak a Mátrában
Rákóczi túramozgalom
Keresztek nyomában túramozgalom
Egererdő Zrt.
Expodom
Kékes Turista Egyesület - 3200 Gyöngyös, Vármegyeház tér 1. - info@kekesturista.hu