Kékes Turista Egyesület - részletek a természetből
„Gyertek velünk, ...mert egyedül nem megy!”

Hírek - lista

Beszámoló a 2009.04.24-i közgyűlésről

Dátum: 2009. május 12. 19:50:00

Kedves Egyesületi Túratársak!

A Kékes Turista Egyesület idei éves rendes közgyűlését 2009. április 24-én tartotta meg Gyöngyösön, a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola különtermében. A közgyűlésen a 124 fős tagságból 52 fő volt jelen a meghirdetett 16 órás kezdéskor, így megismételt közgyűlésre volt szükség, ami ugyanaznap 16 óra 15 percre volt meghirdetve, változatlan napirendi pontokkal. A megismételt közgyűlésen is 52 fő volt jelen, így az Egyesület alapszabálya értelmében a közgyűlés határozatképes és megtartható volt. A közgyűlés tisztségviselőinek egyhangú megválasztása után megkezdődött az érdemi munka.

A közgyűlés az egyik legszebb témát érintve kezdődött, ugyanis átadásra kerültek az elismerő címek, amelyeknek az elnyeréséért, kiérdemléséért szívből gratulálunk az érintetteknek. Akik a díjazottak közül nem voltak jelen, egy későbbi időpontban vehetik át megérdemelt elismeréseiket. Az elismerő címeket az alábbi Túratársaink érdemelték ki:

Kékes Emlékérem:
Nagy László
Az Év Túravezetője: Pinczi György
Az Év Embere: Rajki Sándorné
Az Év Túrázója (női kategória.): Juhászné Hartmann Márta
Az Év Túrázója (férfi kategória): Merva László
Aranyjelvényes túrázó: Orbán István Csaba
Országos Kéktúra jelvényét átvehette: Márkus Péter, Vargáné dr. Szecskő Irén és Varga József

A jelen lévő tagság az előterjesztések alapján néhány pontban egyhangú szavazással módosította az Egyesület Alapszabályát. Az új alapszabályt hamarosan a honlapon olvashatjátok el, valamint az egyesületi napokon megtekinthetik az irodában.

Az elnökség 2008. évi tevékenységéről készült írásos beszámoló szóban is ismertetésre került Simon Péter elnök által. Külön öröm számunkra, hogy nagyon sikeresek voltak a családi séták és a Mátrai Manók túrái, sikerült az új honlap beüzemelése, a rendezvényterv programjai is színvonalasan teljesültek. A Rákóczi túramozgalmat immáron 357 fő teljesítette, és jól sikerültek a saját rendezésű teljesítménytúrák is (létszámrekordok dőltek meg), valamint az Avar Kupán is az eddigieknél több versenyző mérettette meg magát. Egyesületünkből a tavalyi év során 19 fő teljesítette a Dél-dunántúli Kéktúrát. Az Egyesület tagságának létszámára jó hatással volt a tagdíjak csökkentése, a családi tagdíj bevezetése. Új színfolttá vált a Kékes Turista Esték rendezvénysorozat, melyet egybehangzó vélemény alapján továbbra is érdemes folytatnunk. A tájékoztatási feladatainkban sokat segített a honlap megvalósítása, de javítani kell a sajtó megjelenésünket. A közhasznú feladatainkat sikeresen teljesítettük, költséggazdálkodásunk is tervszerű és kiegyensúlyozott volt.

Szabó Márta az ellenőrző bizottság elnöke tájékoztatta a közgyűlést, hogy a bizottság a beterjesztett beszámolókat ismeri, azok megállapításaival egyetért és a közgyűlésnek elfogadásra javasolja. Ezek után, miután észrevétel nem érkezett a beszámolókkal kapcsolatosan, a közgyűlés egyhangúlag elfogadta az elnökség 2008. évi beszámolóját az elnökség munkájáról, az egyesület 2008. évi költségvetésének teljesítését, a 2008. évi közhasznúsági beszámolót, valamint az ellenőrző bizottság beszámolóját.

A folytatásban az előterjesztett (és korábban írásos formában kiküldött) indítványokat átbeszéltük, és valamennyi pontban azokat egyhangúlag megszavaztuk (Támogatási politika, Tagdíjfizetés, 2009. évi munkaprogram, 2009. évi költségvetési terv).

Megalapítottunk egy új elismerési fokozatot, így a 2009-es évtől kezdődően az Év támogatója címet is odaítéljük majd az erre érdemes partnereinknek, valamint módosításra került az SZMSZ is.

A jelölőbizottság ismertette azon személyek nevét, akiket az elnökségbe (elnök, titkár, gazdasági felelős, négy elnökségi tag), valamint az ellenőrző bizottságba (elnök és két tag) történő beválasztásra érdemesnek találtak. Az előterjesztéseket egyhangúlag elfogadta a közgyűlés, majd megtörtént a titkos szavazás (valamennyi szavazólap érvényes volt), ahol szintén egyhangúlag az alábbi személyeket választottuk meg tisztségviselőknek:

Elnök: Simon Péter
Titkár: Rajki Sándorné
Gazdasági felelős: Gedei Katalin
Elnökségi tagok: Lengyel Róbert, Maka Judit, Szárnya Pál, Tóthné Kelemen Mária
Ellenőrző bizottság elnöke: Szabó Márta
Ellenőrző bizottsági tagok: dr. Katona Klára, Széles Jánosné

Az Egyesület elnöke valamennyi megválasztott tisztségviselő nevében megköszönte a tagság bizalmát, majd a levezető elnök az ülést berekesztette, miután további bejelentése, észrevétele a tagságnak nem volt.

A közgyűlés befejeztével Nagy Laci bácsi tájékoztatást adott a Mátra TTS által szervezett Mátrai Templomok Lovagja túramozgalomról. Erről egy következő hírlevélben részletesen tájékoztatunk Titeket, és reméljük, kedvet kaptok majd, hogy ismét új utakon hódítsátok meg a Mátrát!

A közgyűlési jegyzőkönyv megtekinthető az egyesületi napokon az irodában.

Készítette: Lengyel Róbert – Kékes TE – Elnökségi tag


LEGUTÓBBI HÍREINK

 FONTOSABB ESEMÉNYEK

ESEMÉNYNAPTÁR

2023. március
H
K
SZe
Cs
P
SZo
V
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
26
27
28
29
30
31
 
 
2023. április
H
K
SZe
Cs
P
SZo
V
 
 
 
 
 
3
5
7
9
10
11
12
13
14
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
28
30
2023. május
H
K
SZe
Cs
P
SZo
V
1
2
3
4
8
10
11
12
15
16
17
18
19
22
23
24
25
26
28
29
30
31
 
 
 
 

BEJELENTKEZÉS

Ha a kekesturista.hu oldalon minden funkciót el szeretnél érni, be kell jelentkezni!

Felhasználónév:

Jelszó:

REGISZTRÁCIÓ

Ha még nem regisztrált látogatónk, akkor itt megteheti!

 

1plusz1 százalék
Várak a Mátrában
Rákóczi túramozgalom
Keresztek nyomában túramozgalom
Egererdő Zrt.
Expodom
Kékes Turista Egyesület - 3200 Gyöngyös, Vármegyeház tér 1. - info@kekesturista.hu