Kékes Turista Egyesület - részletek a természetből
„Gyertek velünk, ...mert egyedül nem megy!”

Élménybeszámolók - lista

Családi séta

2011. október 02.
Okt 2.-án 1 nappal a szemétszedő és a tüntetés után elérkezett az a családi séta amit Halász Verával mi vezetünk.Reggel jó hangulatba ébredtem kicsit még az előző napi események hatása alatt voltam.Sajnos az unokáim lebetegedtek reggelre ez kicsit elrontotta a kedvemet. Össze szedtem cókmókomat és elindultam a buszmegbe. Az Albán pékségnél találkoztam Keresztesi Zsuzsival röviden megbeszéltük az előző nap eseményeit. A Török Ignác utcába össze futottam Verával túra vezető társammal. Mire a buszmegbe értünk már egy páran voltak .Buszindulásra szép kis csapat gyűlt össze.
Elindultunk Mátraházára. Kicsit meglepődtem mikor az erdei parkolóba kanyarodott be a busz.(felújítási munkák vannak a rendes megállóban) Mikor leszálltunk köszöntöttem mindenkit és bemutattam túravezető társamat és magam is bemutatkoztam(van nevem is de,mindenki szólítson nyugodtan Szőrösnek) elmondtam mai túránk útvonalát és elindultunk. Szaladva érkezett Bardóczi Pista és 3 unokája.A rendes megállóba vannak még egy páran mondta. Gyorsan eltrappoltam valóban voltak de,Õk nem a mi túránkra jöttek. Végül csak neki indultunk 36-an a túrának.A parkolón haladva lefele úgy elbeszélgettem a gyerekekkel mindjárt egy útvonal módosítást kellett végre hajtanunk. Lássák a gyerekek mennyivel előbb is leszállhattunk volna a szanatóriumig a mű út mellett mentünk.
Ezután már rátértünk a sárga sávra és araszoltunk kicsit fölfele.Hamar elértük utunk talán egyetlen kissé baleset veszélyes szakaszát .A nagy szárazság miatt a lefele vezető ösvény elég csúszóssá vált a por miatt (télen is ilyen csak akkor a hó miatt) Szerencsésen sikerült túljutni ezen a szakaszon (volt egy 7hónapos baba is kenguruba anyukájával) Nem bántam meg hogy letértünk a sávról és felmentünk a Kecske kőhöz. A gyerekek nagyon élvezték a hidat és a kissé meredek feljárót. Itt pihentek egy kicsit előkerültek az elemózsiák meg le lelehetett nézni(felügyelettel) a mélybe. Folytattuk utunkat vissza tértünk a sárga sávra. Ahogy az irtás mellett haladtunk már erősen tűzött ránk a nap. Azért megálltunk egy pillanatra és meg csodáltuk a gyönyörű kilátást. Mikor az Ózon Hotel mellett lévő erdei kalandparkot megpillantották nem lehetett volna vissza fogni a gyerekeket a kipróbálástól. Nem is tettük. Talán még most is ott játszanának, ha egy idő után indulást nem vezényelek.Azért ez jól kifárasztotta a gyerekeket is nagyon jólesett a pihenő a Hanák Kolos kilátónál. Vera itt kiosztotta a mai bélyegeket én meg leigazoltam a füzetükbe. Hárman is voltak akiknek ez már az 5.-volt és megkapták a jelvényt. Ettek ittak. Ezzel azért jó elment az idő is indulnunk kellett. Szép lassan lesiklottunk a Muzsla kilátóig itt épp csak annyit időztünk még gyönyörködtek a kilátásba. Egy kisfiú azzal riogatta a többieket a kilátó alján beszakadt üregbe a múltkor egy kígyó volt.(Ideje lenne megjavítani azt a lyukat, mert balesetveszélyes.) Lefelé menet egy kidőlt fán még jót hintáztak a csöppek. Lassan azért csak leértünk Füredre. Itt megköszöntük a túrát és elbúcsúztunk.Mindenki dönthetett előbb a fagyis sor vagy a busz esetleg kis vonat. Igazán kellemes nap volt.
Szőrös!LEGUTÓBBI HÍREINK

 FONTOSABB ESEMÉNYEK

ESEMÉNYNAPTÁR

2023. december
H
K
SZe
Cs
P
SZo
V
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
10
11
12
13
14
15
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
28
29
30
2024. január
H
K
SZe
Cs
P
SZo
V
1
2
3
4
5
7
8
9
10
11
12
14
15
17
18
19
21
22
23
24
26
27
28
29
30
31
 
 
 
 
2024. február
H
K
SZe
Cs
P
SZo
V
 
 
 
1
2
4
5
6
7
8
9
11
12
14
15
16
18
19
20
21
22
23
25
26
27
28
29
 
 
 

BEJELENTKEZÉS

Ha a kekesturista.hu oldalon minden funkciót el szeretnél érni, be kell jelentkezni!

Felhasználónév:

Jelszó:

REGISZTRÁCIÓ

Ha még nem regisztrált látogatónk, akkor itt megteheti!

 

1plusz1 százalék
Várak a Mátrában
Rákóczi túramozgalom
Keresztek nyomában túramozgalom
Egererdő Zrt.
Expodom
Kékes Turista Egyesület - 3200 Gyöngyös, Vármegyeház tér 1. - info@kekesturista.hu